Tällasta tietoa löysin hiilareista... =)

Nautiluksen sivut sanoo:
Hiilihydraatit ovat ensisijainen energianlähteemme. Gramma hiilihydraatteja antaa 4 kcal (kilokaloria) energiaa. Hiilihydraatit ovat keholle mieluisin polttoaine. Niitä saa eniten kasvikunnan tuotteista. Jopa kuidut kuuluvat hiilihydraatteihin. Kuiduista ei sinänsä saa energiaa, mutta ne ovat tärkeitä ruoansulatukselle. Hiilihydraatit jaetaan hitaisiin, keskinopeisiin ja nopeisiin hiilihydraatteihin (mono-, di- ja polysakkaridit). Ne eroavat toisistaan siinä, miten nopeasti kehon verensokeritaso nousee. Esimerkkejä nopeiden hiilihydraattien lähteistä ovat mm. valkoinen sokeri, valkoinen leipä, murot kuten corn flakes, virvoitusjuomat, kuivatut hedelmät ja peruna. Keskinopeiden hiilihydraattien lähteitä ovat mm. maito, riisi ja hedelmät. Hitaita hiilihydraatteija saa mm. pavuista, linsseistä, herneistä ja pastasta. Hyvinvoinnin edistämiseksi tulisi välttää runsaita määriä nopeita hiilihydraatteja. Pääasiassa tulisi painottaa keskinopeita ja hitaita hiilihydraatteja. Tasapainoisessa ruokavaliossa n. 60% energiasta tulee hiilihydraateista.


Finelin sivut sanoo: 
Hiilihydraatit ovat kasvikunnan tuotteille ominaisia, energiaa tuottavia aineita. Finelissä imeytyvä hiilihydraatti lasketaan sokereiden ja tärkkelyksen summana. Imeytyvästä hiilihydraatista elimistö saa glukoosia eli veren sokeria, joka tuottaa elimistössä energiaa 17 kJ/g (4 kcal). Imeytyviä hiilihydraatteja ovat sokerit ja tärkkelys. Sokereita ovat mono- ja disakkaridit kuten sakkaroosi, glukoosi, fruktoosi, laktoosi ja maltoosi.

www.fineli.fi on hyvä osote, jossa ilmotetaan elintarvikekohtasesti hiilarit... ei kylläkään sitä, että onko ne sitte hitaita, keskinopeita vaiko nopeita... ;)